Jäskorgen är ett bra hjälpmedel när man jäser deg, speciellt surdegsbröd som ibland behöver lite stadga för att jäsa uppåt och inte åt sidorna.
Börja med att dofta en lagom mängd mjöl runtom i jäskorgen. Lägg sedan degen däri för att jäsa. När degen jäst klart stjälper du upp det färdigjästa brödet direkt på baksten i ugnen, eller på en plåt. Du har då också fått ett vackert mönster på brödet som kommer att finnas kvar när brödet gräddats klart.
En efterfrågad och uppskattad produkt.
Avlång finns i två storlekar. Den minsta är lämplig när man bakar mindre bröd och på en sats/gräddning får 2-3 bröd. Den större är lagom för normalstora bröd, ett till två åt gången i ugnen.
Rund variant finns som separat artikel
Tillverkas för hand av skalad pil. Ojämnheter förekommer och är en del av det karaktäristiska mönstret som skapas.
Rengöres i det dagliga med att skaka ur överblivet mjöl. Då och då diskas den för hand med ljummet vatten och milt diskmedel.
Mått ca:
S: 28*13*6cm
L: 34*15*7cm