Stenugnsbaka i vanlig ugn - på kalksten från Gotland!
* Inkommer i lager igen omkring v 48-49 - förboka gärna för leverans före jul *
Sten av 100% kalksten från Gotland. Genom att lägga stenen på gallret och långsamt värma stenen i din vanliga ugn och sedan baka direkt på stenen kan du skapa ett liknande resultat som om du skulle baka i riktig stenugn. Eftersom att stenen lagrar värme och värmer jämnt underifrån får man ett saftigt bröd som reser sig fint. Innandömet i brödet blir saftigt med fin skorpa (som man också kan få extra knaprig genom att tillsätta ånga i form av ca 1 dl vatten på ugnens botten). Även hemmapizzan blir härligt genombakt och inte degig som den lätt blir utan denna extra värme. Förhöj smakupplevelsen för både vardag och fest med detta härliga bakredskap!
Till bröd och pizza, eller varför inte använda den som kylbricka..
För bröd och pizza;
*Lägg stenen mitt i ugnen på gallret och vrid på önskad värme. Värm i 30-60 minuter innan du börjar baka på den. För pizza bör du ha 275-300grader.
*Grädda direkt på stenen eller med bakplåtspapper emellan om du inte vill att stenen ska bli kladdig.
*För att få en knaprig yta & mjukt innandöme häll 1 dl vatten i botten av ugnen då du ställer in brödet.
*Låt stenen svalna i ugnen då du är klar.
Stenen är tillverkad av kalksten från Gotland. Stenen är ett helt igenom naturmaterial varvid skiftningar i färger och mönster varierar. Har man tur syns fossil! Att stenen skiftar i färg efter att ha varit i värmen i ugnen är helt naturligt och är inte ett fel.
Stenen finns nu i tre tillgängliga storlekar;
Standard passar i en vanlig 60cm bred ugn.
Smal passar i en 50cm bred ugn.
Bred passar i en 70cm bred ugn.
Tips;
Lägg stenen i frysen ett par timmar om du vill använda den som kylbricka till ost eller dyligt!
Bredd standard: 40cm
Bredd smal: 30cm
Bredd bred: 50cm
Djup: 30,5cm
Höjd: 2cm
Millimeteravvikelser kan förekomma.
Trevlig smakupplevelse!